ua en ru

Кабмін доручив розробити міжнародні договори з державами - кандидатами на вступ до СОТ

Кабінет міністрів України доручив розробити проекти законів та міжнародних договорів між Україною та державами - кандидатами на вступ до Світової організації торгівлі (СОТ) з метою забезпечення доступу українських товарів на ринки таких держав. Про це йдеться в плані заходів з подолання негативного сальдо у зовнішній торгівлі, затвердженому розпорядженням уряду від 26 жовтня 2011 р. № 1074-р, опублікованому на урядовому порталі 1 листопада.
Відповідне доручення надано Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству закордонних справ, Міністерству юстиції та асоціації товаровиробників (за згодою).
Крім того Кабмін доручив Мінекономрозвитку, МЗС та Міністерству аграрної політики і продовольства сприяти створенню зони вільної торгівлі з перспективними торговельними партнерами України, зокрема Сирією, Туреччиною, Канадою, з метою створення умов для сталого зростання обсягів експорту.
Також, згідно плану, уряд доручив Мінекономрозвитку, Мінагрополітики, Агентству державного майна, Держмитслужбі та Міністерству фінансів до грудня 2011 р. урегулювати питання доступу продукції українського походження на ринки держав - членів СНД.