ua en ru

Кабмін доручив провести службове розслідування дій голови Держекоінспекції Заїки

Кабмін доручив провести службове розслідування дій голови Держекоінспекції Заїки Фото: Остап Семерак

У Мінекології надійшла заява, в якій Заїку звинувачують у зловживанні службовим становищем

Кабінет міністрів України доручив провести службове розслідування щодо дій голови Державної екологічної інспекції Андрія Заїки. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Украина.

"Також я хотів би попросити, щоб Нацдержслужба перевірила ту інформацію, яку потрібно з'ясувати, працівників Міністерства екології, та в максимально швидкі строки провела це службове розслідування і запропонувала Кабінету міністрів відповідний проект рішення", - сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

При цьому він додав, що якщо розслідування буде проведено в максимально швидкі строки, то можна буде обійтися без відсторонення осіб від займаних ними посад.

Відзначимо, на початку грудня 2016 року Заїка, згідно з процедурою, направив у Міністерство екології та природних ресурсів України звернення про погодження звільнення Богдана Гнатюка з посади голови Державної екологічної інспекції у Житомирській області - головного державного інспектора з охорони навколишнього середовища Житомирської області. Крім того, Заїка надав заяву Гнатюка з проханням його звільнити.

Разом з тим, сам Гнатюк направив у відомство заяву з проханням вважати його заяву на звільнення не поданою і такою, що не відповідає його волевиявленню. Також Гнатюк повідомив про зловживання службовим становищем Заїкою оскільки, за словами Гнатюка, заяву на звільнення він написав під психологічним тиск Заїки.

Зважаючи на це, Семерак звернувся до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням провести службову перевірку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зміна керівництва Державної екологічної інспекції та Держслужби геології і надр не дасть відчутного результату для реформування відповідних органів.