ua en ru

Кабмін доручив провести експертизу боргу "ЄЕСУ" перед Міноборони РФ

Кабмін України дав доручення забезпечити експертизу необхідність повернення боргу компанії "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) Міністерству оборони РФ. Про це в інтерв'ю журналістам заявив Азаров, перебуваючи в аеропорту "Бориспіль" у рамках робочої наради з будівництва терміналу "D", передає кореспондент РБК-Україна.
"Уряд дав доручення, в першу чергу, юристам і правоохоронним органам, розібратися в цьому питанні. Нам необхідно встановити, як борг по суті приватної компанії - ЄЕСУ - було перекладено на державу. Це залишається проблемою", - зазначив прем'єр-міністр.
Азаров підкреслив, що "ми чекаємо цього виводу, щоб зрозуміти, як ми будемо діяти далі".
ЄЕСУ- українська енергетична компанія, яка існувала в період з 1995 по 2009 рік. У 1995-1996 рр. - найбільший імпортер природного газу на Україну з Росії і країн Середньої Азії.
Як повідомлялося, Головне слідче управління СБУ порушило кримінальну справу за фактом спроби розкрадання 405 млн дол. колишніми посадовими особами Кабінету міністрів України, промислово-фінансової корпорації "Єдині енергетичні системи України" і компанії United Energy International Limited.