ua en ru

Кабмін доручив опрацювати питання зменшення витрат вантажовласників на оплату послуг, пов'язаних з залізничними перевезеннями

Кабінет міністрів України видав розпорядження № 209-р "Про заходи з урегулювання ситуації з організацією залізничних вантажних перевезень". Згідно з цим урядовим документом, на Міністерство інфраструктури та Державну адміністрацію залізничного транспорту покладається ряд завдань, повідомляє прес-служба уряду.

Йдеться насамперед про здійснення заходів з недопущення зростання транспортних витрат вантажовласників у результаті передачі напіввагонів іншим державним підприємствам залізничного транспорту, а також недопущення з боку останніх правочинів, які можуть призвести до відчуження державного майна.

Вищевказані відомства також мають забезпечити укладення прямих договорів на здійснення перевезень із державними підприємствами без залучення посередників, опрацювати питання зменшення витрат вантажовласників на оплату послуг, пов'язаних з організацією перевезень, підготувати та внести у разі потреби зміни у відповідні нормативно-правові акти.

Нагадаємо, раніше Кабмін розпорядився запобігти зростанню транспортних витрат вантажовласників в Україні.