ua en ru

Кабмін доручив "Ощадбанку" надати кредит ОПЗ на 5 млрд грн для закупівлі газу у "Нафтогазу"

Кабінет міністрів України доручив ПАТ "Ощадбанк" при підтримці Міненерго, Мінфіну, Фонду держмайна надати ПАТ "Одеський припортовий завод" на загальну суму 5 млрд грн для розрахунків за договором купівлі-продажу природного газу з НАК "Нафтогаз України".

Кабінет міністрів України доручив ПАТ "Ощадбанк" при підтримці Міненерго, Мінфіну, Фонду держмайна надати ПАТ "Одеський припортовий завод" на загальну суму 5 млрд грн для розрахунків за договором купівлі-продажу природного газу з НАК "Нафтогаз України". Про це йдеться у розпорядженні уряду № 1186-р від 3 грудня 2014 р.

"Міністерству енергетики та вугільної промисловості, Міністерству фінансів, Фонду державного майна за участю Національного банку та публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" вжити заходів до проведення в установленому порядку розрахунків за договором купівлі-продажу природного газу, що буде укладений між НАК "Нафтогаз України" та товариством на загальну суму 5 млрд грн, у тому числі із залученням товариством понад показники його фінансового плану кредиту на суму 5 млрд грн строком до одного року з можливістю пролонгації", - йдеться в документі.

Нагадаємо, в жовтні 2014 р. прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що НАК "Нафтогаз України" надасть газ Одеського припортового заводу за умови, якщо потім отримає компенсацію об'ємів газу.