ua en ru

Кабмін доручив МОЗ завершити процедури закупівель ліків протягом 21 дня

Кабінет міністрів України доручив заступнику міністра охорони здоров'я Василю Лазоришинець завершити процедури закупівель ліків протягом 21 дня.

Кабінет міністрів України доручив заступнику міністра охорони здоров'я Василю Лазоришинець завершити процедури закупівель ліків протягом 21 дня. Про це повідомив сьогодні на брифінгу міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд схвалив рішення про відсторонення Олега Мусія та звільнив його першого заступника Салютіна, який також очолював тендерний комітет в Міністерстві.... Ми сподіваємось, що пан Лазоришинець зможе завершити успішно тендерні процедури та здійснити закупівлі. Уряд доручив протягом 21 дня завершити ці процедури та здійснити відповідні оплати", - сказав Семерак.

Він додав, що із 2,16 млрд грн передбачених на закупівлю ліків, станом на сьогодні проплачено і доставлено препаратів 62 млн, що 2,9% від передбаченої суми.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін відсторонив від посади міністра охорони здоров'я Олега Мусія і звільнив першого заступника міністра Руслана Салютина.