ua en ru

Кабмін доручив ФДМУ продати держпакети "Кримського титану" і "Сумихімпрому"

Кабінет міністрів України доручив Фонду державного майна України (ФДМУ) продати державні пакети акцій ПрАТ "Кримський титан" і ПАТ "Сумихімпром". Про це йдеться в розпорядженні уряду №469-р від 11 липня 2012 р.

Згідно документу, Кабмін доручив Державному агентству з управління державними корпоративними правами та майном передати ФДМУ державний пакет акцій (100%) ПАТ "Державна холдингова компанія "Титан України", яке володіє пакетами акцій ПрАТ "Кримський титан" і ПАТ "Сумихімпром".

Крім того, ФДМУ має забезпечити вилучення із статутного капіталу ПАТ "ДАК "Титан" та продаж державного пакета акцій ПрАТ "Кримський титан" у розмірі 50% плюс одна акція статутного капіталу і надходження отриманих від продажу коштів до державного бюджету.

Також ФДМУ має в місячний строк після продажу пакета акцій вилучити із статутного капіталу ДХК "Титан України" 100% акцій ПАТ "Сумихімпром" і ДАК "Титан" та продати їх.

Накінець ФДМУ здійснить заходи щодо ліквідації ДХК "Титан України".

"Кримський титан" - найбільший у Центральній і Східній Європі виробник двоокису титану. Підприємство входить до групи компаній Дмитра Фірташа Group DF. Group DF належать 50% мінус 1 акція підприємства. 50% плюс 1 акція належить державній акціонерній компанії "Титан".

ПАТ "Сумихімпром" - енергохімічний комплекс, промисловий майданчик якого займає 226 гектарів. Підприємство розташоване на північному сході Україні. До складу підприємства входять: 11 основних цехів, 20 допоміжних цехів, 7 підрозділів непромислової групи (комбінат громадського харчування, санаторій-профілакторій та ін.). Чистий збиток "Сумихімпрома" в І кварталі 2012 р. збільшився в 2,7 рази - до 71,5 млн грн.