ua en ru

Кабмін доручив до грудня 2015 р. розробити нову редакцію воєнної доктрини України

Кабінет міністрів України доручив до грудня 2015 р. розробити нову редакцію воєнної доктрини України та програми розвитку Збройних сил України озброєння та військової техніки.

Кабінет міністрів України доручив до грудня 2015 р. розробити нову редакцію воєнної доктрини України та програми розвитку Збройних сил України. Про це йдеться у плані імплементації угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом, затвердженому Кабміном розпорядженням № 847 від 17 вересня 2014 р.

Згідно з планом імплементації, розробкою новою воєнної доктрини України, програми розвитку Збройних сил України та інших документів воєнного планування мають займатися Міністерство оборони України, МЗС Мінекономрозвитку, Мін'юст та центральні органи виконавчої влади, а також державний концерн "Укроборонпром" разом з Європейською службою зовнішньої діяльності з урахуванням європейського пріоритету зовнішньої політики України.

Нагадаємо, 17 вересня 2014 р. Кабмін на засіданні схвалив план заходів щодо виконання угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським союзом, Європейським співтовариством по атомній енергії та їх державами-членами, з іншого боку на 2014 - 2017 рр. Таке рішення було прийнято одноголосно всіма членами уряду.

Раніше 16 вересня 2014 р., Верховна Рада України синхронно з Європейським парламентом ратифікувала угоду про асоціацію між Україною та ЄС.