ua en ru

Кабмін доручив до 30 жовтня розробити план скорочення забруднюючих викидів у повітряя

Кабінет міністрів України доручив до 30 жовтня 2014 р. розробити національний план дій із скорочення викидів забруднюючих речовин в повітря від великих спалювальних установок.

Кабінет міністрів України доручив до 30 жовтня 2014 р. розробити національний план дій із скорочення викидів забруднюючих речовин в повітря від великих спалювальних установок. Про це йдеться у розпорядженні уряду № 864-р від 17 вересня 2014 р.

Розробляти даний план дій уряд доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості і Міністерству екології та природних ресурсів України відповідно до вимог Директиви 2001/80/ЄС.

Також, згідно з документом, Кабмін доручив Антимонопольному комітету, Мінекономрозвитку, Міненерговугілля і НКРЕКП до 1 січня 2015 р. розробити підзаконні нормативно-правові акти з метою забезпечення реалізації положень закону України "Про державну допомогу суб'єктам господарювання" згідно з вимогами глави IV Договору про заснування Енергетичного співтовариства, а також розробити соціальний план дій відповідно до вимог меморандуму про взаєморозуміння із соціальних питань в рамках Енергетичного співтовариства.

Відповідні доповнення Кабміну вніс до плану заходів щодо виконання зобов'язань в рамках договору про заснування Енергетичного співтовариства, затвердженого розпорядженням Кабінету міністрів України № 733 від 3 серпня 2011 р.

Нагадаємо, раніше міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник заявляв, що Україна не може реалізувати проекти по Кіотському протоколу в Криму на 500 млн грн, на Донбасі - на 1 млрд грн.