ua en ru

Кабмін допоможе "Київводоканалу" повернути "Київенерго" 700 млн грн боргу

Уряд допоможе "Київводоканалу" розрахуватися з боргом перед "Київенерго", який складає близько 700 млн грн. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Вони самі не зможуть профінансувати цей борг. Вони зараз працюють за тарифами, які є економічно необґрунтованими. Це велика сума для бюджету, тому ми розраховуємо на підтримку уряду, в частині", - зазначив О.Попов.
Крім того він повідомив, що "буде обговорюватися можливість прийняття рішення про проведення заліків з різниці в тарифах". За словами О.Попова "цей проект буде реалізовуватися в рамках всієї України, але ми розраховуємо отримати певну істотну підтримку, безумовно, для столиці - для Києва. І там буде враховане це питання. Частково, або в якому обсязі, час покаже, але в цьому напрямку ми працюємо".
Нагадаємо, раніше заступник генерального директора ВАТ "Київводоканал" з економіки та фінансів Ганна Циганок, кажучи про можливість взяти кредит для оплати боргу "Київенерго", заявила: "Погашення одного боргу за рахунок створення іншого - це безумство. Єдине джерело погашення цього боргу - це отримання різниці в тарифах. Це питання держбюджету на сьогоднішній день".