ua en ru

Кабмін підписав меморандум про стабілізацію цін з виробниками гречаної крупи, цукру та соняшникової олії, - М.Азаров

Кабінет міністрів України підписав меморандум про стабілізацію цін з виробниками гречаної крупи, цукру та соняшникової олії. Про це заявив прем‘єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.
"3 лютого поточного року було підписано меморандум порозуміння з виробниками цукру та соняшникової олії, в якому передбачено стабілізацію цін по цим сегментам продовольчих товарів. Як результат маємо певні позитивні зрушення", - заявив М.Азаров.
Також, за його словами, вчора, 8 лютого, був підписаний меморандум порозуміння з виробниками гречаної крупи: "Передбачено зафіксувати оптово-відпускну ціну на даний вид крупи. Загалом це дасть можливість формувати споживчу ціну на крупу на достатньому рівні. До речі, в більшості торгівельних мереж гречана крупа вже знизилась (в ціні). Однак поточного тижня ми стикнулися з абсурдною ситуацією, коли в столичних супермаркетах почали обмежувати кількість товарів, які може придбати один покупець... Ні підвищення цін, ні обмеження продажу таких товарів як гречка, крупи, олія абсолютно нічим не виправдане", - заявив прем‘єр-міністр і додав, що в Україні достатньо запасів цієї продукції.