ua en ru

Уряд підготує два законопроекти про підтримку інновацій та стартапів

Уряд підготує два законопроекти про підтримку інновацій та стартапів Фото: Володимир Гройсман (facebook.com/volodymyrgroysman)

За словами Гройсмана, захист прав бізнесу та заохочення інновацій необхідні для економічного зростання України

Уряд готує два законопроекти у сфері заохочення інновацій, які стосуватимуться підтримки стартапів. Про це під час форуму "Повна мобілізація, спільний план дій" заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, для економічного зростання України необхідні захист прав бізнесу, заохочення інновацій, проведення дерегуляції, прозорий доступ до держресурсів та полегшення доступу до фінансування.

"У нас є багато викликів в економічній сфері. Є декілька блоків: це захист прав бізнесу. Ми маємо домогтись прийняття рішення про бізнес-омбудсмена. Нам треба продовжити зміни в законі про "Маски-шоу - стоп", де врегульовуються певні процедури, коли контролюючі структури будуть більш відповідальними за свої дії перед реальним бізнесом. Уповноважений економічний оператор - це те, що стосується питань митниці", - повідомив Гройсман.

За його словами, одним з напрямків роботи Кабміну є заохочення інновацій.

"Заохочення інновацій: ми зараз готуємо два законопроекти про венчурний капітал, підтримку інновацій та стартапів. Зараз вже в парламенті розглядається законопроект про індустріальні парки", - повідомив прем'єр.

Нагадаємо, глава Верховної ради Андрій Парубій минулого тижня анонсував, що у перший пленарний тиждень парламент розгляне законопроекти блоку національної безпеки і закон про бізнес-омбудсмена, однак останній нардепи так і не розглянули.

Як писало РБК-Україна у липні, Парубій під час зустрічі з журналістами зазначав, що у сесійній залі поки не вистачає голосів для голосування з питання бізнес-омбудсмена.