ua en ru

Кабмін не підтримує підвищення цін на газ для населення, - Гройсман

Кабмін не підтримує підвищення цін на газ для населення, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (РБК-Україна)

На сьогодні уряд інтенсивно готується до початку опалювального сезону

Кабінет міністрів України не підтримує підвищення цін на газ для населення. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв'ю в ефірі "5 каналу".

"Пару днів назад ми прийняли рішення на засіданні уряду - підвищення ціни на природний газ для українських громадян ми не підтримуємо. Ціни будуть залишатися у природних коливаннях ціни відповідно до інфляційних процесів в тому числі, тому якихось різких змін в ціноутворенні не відбудеться", - зазначив Гройсман.

Крім того, він повідомив, що на сьогодні уряд інтенсивно готується до початку опалювального сезону.

"Ми готуємося інтенсивно до зими, накопичуємо необхідні запаси для того, щоб абсолютно м'яко ввійти в новий опалювальний сезон. Штаб підготовки працює, всі на місцях працюють", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України затвердив фінансовий план НАК "Нафтогаз України" без підвищення ціни на газ для населення.

Відзначимо, з 1 квітня 2017 року згідно з покладеним на "Нафтогаз України" постановою уряду спеціальними зобов'язаннями, ціна на газ для населення, релігійних організацій та теплокомуненерго становить 4942 гривень за тисячу кубометрів. Така ціна повинна була діяти до 1 жовтня. Відповідно до фінплану НАКу на 2017 рік з 1 жовтня пропонувалося збільшити ціну на газ для побутових абонентів майже на 19% - до 5873 гривні за тисячу кубометрів.