ua en ru

Кабмін підтримав зрівняння батьків у праві на неповний робочий день

Кабмін підтримав зрівняння батьків у праві на неповний робочий день Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

На засіданні уряду було підтримано відповідний проект закону

Кабінет міністрів підтримав зрівняння батьків у праві на неповний робочий день. Відповідне рішення було прийнято у ході засідання уряду 29 серпня, передає прес-служба Міністерства соціальної політики.

Зокрема, на засіданні було схвалено розроблений міністерством проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання додаткових гарантій, пов’язаних із поєднанням сімейних і трудових обов’язків)".

Згідно із пропонованими проектом закону змінами, на батька поширюється право на встановлення за його бажанням в обов’язковому порядку режиму роботи на умовах неповного робочого часу, на скорочену тривалість робочого часу за рахунок роботодавця.

"Реалізація таких норм сприятиме забезпеченню рівних умов і можливостей для виконання реалізації батьками своїх обов’язків щодо виховання дітей і догляду за ними", - сказано у повідомленні.

Вказано, що з цією метою норми законодавства про працю приводяться у відповідність до норм Сімейного кодексу, закону "Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків" з урахуванням їх адаптації до законодавства та стандартів Європейського союзу у соціально-трудовій сфері.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, в Україні розміри аліментів підвищені до прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Відзначимо, напередодні набув чинності закон про зміну порядку вивезення дітей за кордон.