ua en ru

Кабмін підтримав план реформування вугільної галузі України, - Продан

Кабінет міністрів України підтримав план заходів по реформуванню вугільної галузі України.

Кабінет міністрів України підтримав план заходів по реформуванню вугільної галузі України. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан сьогодні під час засідання колегії Міненерговугілля, повідомила прес-служба відомства.

Також Продан наголосив на необхідності створення повноцінного ринку вугілля в Україні.

Під час засідання колегії було зазначено, що в умовах припинення надходження природного газу з Російської Федерації завданнями Міненерговугілля є запровадження умов для ощадливого використання природного газу промисловими підприємствами, бюджетними організаціями та підприємства теплової енергетики, а також створення дієвих механізму контролю за дотриманням всіма суб'єктами ринку природного газу лімітів споживання цього енергоносія.

Продан нагадав, що для проходження осінньо-зимового періоду Кабмін прийняв рішення про скорочення обсягів постачання газу промисловим споживачам і підприємствам теплокомуненерго в опалювальний сезон 2014-2015 рр. на 30%.

Тому коллегия поставила для ТЕЦ завдання щодо створення можливостей переходу на резервний вид палива. Державних вугільних підприємств першочерговими завданнями є ремонт котлів, виконання заходів з ремонту та заміни теплотрас, а також вивезення вугілля вуглеотримувачам на побутові потреби.