ua en ru

Кабмін планує запровадити адресну соціальну допомогу, - Яценюк

Кабінет міністрів України планує запровадити адресну соціальну допомогу.

Кабінет міністрів України планує запровадити адресну соціальну допомогу. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для того, щоб побудувати нову соціальну політику, нам на першому етапі треба оптимізувати соціальні виплати, а це означає, той, хто винен їх отримувати, їх отримає, а той, хто їх собі незаконно присвоїв і отримує їх за рахунок інших, не повинен їх отримувати. Тому адресність і монетизація пільг. До парламенту буде внесено закон "Про адресні пільги", - заявив Яценюк.

Також, за його словами, Кабмін планує поєднати низку фондів, щоб скоротити витрати на адміністрування соціальних фондів на 600 млн грн і покращити роботу цих соціальних фондів.

Що стосується ліквідації неефективних пільг, то за словами Яценюка, до парламенту буде внесено зміни до 25 актів законодавства.

"Не можна не оминути трудове законодавство, тому що країна може бути конкурентна тоді, коли ринок праці правильно відрегульований. Україна прийме новий Трудовий кодекс, який буде конкурентний, який буде ефективний, який дасть можливість як працівнику, так і роботодавцю отримати максимальні вигоди, і залучить сюди інвестора", - заявив прем'єр.