ua en ru

Уряд планує затвердити правила на ринку засобів для негласного спостереження

Уряд планує затвердити правила на ринку засобів для негласного спостереження Фото: Грицак представить проект постанови на завтрашньому засіданні Кабміну

Відповідний проект постанови внесено до порядку денного завтрашнього засідання Кабміну

Кабінет міністрів України планує розглянути проект постанови щодо правил на ринку спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв’язку та інших технічних засобів негласного отримання інформації. Текст документу є у розпорядженні РБК-Україна.

Так, вказаний проект спрямований на запровадження нових та конкретизацію існуючих вимог суб’єктів господарювання, які провадять діяльність, пов’язану з розробленням, виготовленням, постачанням спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв’язку та інших технічних засобів негласного отримання інформації.

Зокрема, документом пропонується привести ліцензійні умови провадження такої діяльності у відповідність до закону та виконати вимоги закону щодо розроблення критеріїв належності та переліку техзасобів негласного отримання інформації.

Проектом постанови визначається вичерпний перелік вимог, обов’язків для виконання ліцензіатами; вичерпний перелік документів, що додаються до заяви про отримання ліцензії, і встановлюється єдиний підхід для ідентифікації техзасобів та визначення їх належності до спецтехзасобів для негласного спостереження.

Вказується, що реалізація проекту не потребує додаткових витрат з державного бюджету.

Відзначимо, що відповідний проект постанови внесено до порядку денного завтрашнього засідання уряду. Доповідати з документом повинен глава Служби безпеки України Василь Грицак.

Нагадаємо, у липні голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький закликав Верховну Раду України наділити Національне антикорупційне бюро правом на прослушку.