ua en ru

Кабмін планує затвердити проекти регіонального розвитку на 3 млрд гривень

Кабмін планує затвердити проекти регіонального розвитку на 3 млрд гривень Фото: голова Кабміну Володимир Гройсман

Про це свідчить відповідний проект розпорядження уряду

Кабінет міністрів України планує затвердити перелік інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що фінансуються у 2016 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Про це свідчить відповідний проект розпорядження уряду, який має РБК-Україна.

Так, відповідно до пояснювальної записки, загальний обсяг фонду на цей рік становить 3 млрд гривень. Зазначається, що розподіл коштів буде відбуватися за критеріями, визначеними Бюджетним кодексом України. Зокрема:

-80% - відповідно до чисельності населення, яке проживає у відповідному регіоні;

-20% - з урахування рівню соціально-економічного розвитку регіонів відповідно до показника валового регіонального продукту в розрахунку на одну особу.


Зазначимо, що кошти фонду, передбачені для АР Крим та міста Севастополь, були розподілені між областями та Києвом з дотримання вище зазначених критеріїв.

Підкреслюється, що проектом розпорядження розподілено кошти Фонду в обсязі 1 570 968,228 тисяч гривень, нерозподілений залишок передбаченого регіонам обсягу фонду наразі складає 419 433,352 тисяч гривень.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що децентралізація в 2016 році збільшить надходження до місцевих бюджетів в 110 млрд гривень.