ua en ru

Кабмін планує дозволити "Нафтогазу" брати на себе борги ТКЕ перед обленерго, - Близнюк

Кабінет міністрів України розгляне доопрацьовану постанову, яка дозволить НАК "Нафтогаз" взяти на себе борги ТКЕ перед обленерго. Про це міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк заявив в ході на засіданні міжвідомчої робочої групи, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

За його словами, доопрацьоване постанову буде розглянуто на засіданні Кабміну в понеділок. Внесенні змін припускають, що "Нафтогаз" зможе брати на себе борги ПЕК перед обленерго і укладати від їх імені договору.

Крім того, зміни до відповідної постанови дозволять уникнути податку при перерахунку коштів за використані енергоресурси: "Всі учасники процесу, при розрахунку за енергоресурси на отримані мільярди, повинні платити податки, яких немає. Тому ми будемо вносити зміни, щоб в цьому процесі не було" паперового "​​доходу, розрахунки проводилися без урахування прибутку, а якщо він і буде врахований, то повинен бути джерелом для подальших розрахунків", - заявив Близнюк.