ua en ru

Кабмін планує профінансувати заходи з розвитку національного заповідника "Хортиця"

Кабмін планує профінансувати заходи з розвитку національного заповідника "Хортиця" Фото: Павло Розенко

Розенко готовий взяти це питання на особистий контроль

Кабінет міністрів України має намір забезпечити системне фінансування заходів з розвитку національного заповідника "Хортиця" з державного бюджету України. Про заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає його прес-служба.

"Ми ініціюємо великий національний проект з відродження Хортиці. Кабінет міністрів України має намір забезпечити системне фінансування заходів з розвитку Національного заповідника з Державного бюджету України. Я готовий взяти це питання на особистий контроль і докласти всіх зусиль, щоб наша мета була реалізована на високому рівні", - наголосив він.

Розенко зазначив, що реалізація проекту передбачає напрацювання плану дій, у якому буде відображене комплексне бачення розвитку заповідника, чіткий графік реалізації заходів та потреби у фінансуванні з держбюджету та місцевих бюджетів.

Нагадаємо, на острові Хортиця археологи виявили стародавнє поховання. Цінна знахідка відноситься до бронзового періоду. До такого висновку прийшли археологи, що виявили поховання на території Національного історико-культурного заповідника.