ua en ru

Кабмін очікує публікації закону про люстрацію

Кабінет міністрів України очікує публікації закону про люстрацію.

Кабінет міністрів України очікує публікації закону про люстрацію. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання уряду в п'ятницю, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора Президент України підписав закон про очищення влади. Ми очікуємо опублікування цього закону Адміністрацією", - заявив Яценюк.

У свою чергу міністр юстиції України Павло Петренко заявив: "Відповідно до Конституції, цей закон вступає в силу на наступний день після публікації".

За словами Яценюка, з набранням чинності закону про люстрацію в Україні вводиться новий порядок призначення на керівні посади.

"Згідно цього закону, в країні повинна бути повна очистка всієї вертикалі влади, починаючи з виконавчої влади, правоохоронної системи, СБУ, прокуратури й суді і закінчуючи тим, що зараз в країні запроваджується новий порядок призначення на керівні посади, особлива процедура перевірки, звірки майнового стану і всіх даних біографії, хто де і як працював. Я вважаю, що це один із ключових законів для України, тому що якість і некорумпованість державної влади є запорукою проведення змін і реформ в Україні", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, 9 жовтня 2014 р. Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про очищення влади", прийнятий Верховною Радою 16 вересня.