ua en ru

Кабмін усунув керівника Держфінінспекції

Кабінет міністрів України усунув керівника Державної фінансової інспекції на час службового розслідування. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Друге рішення, яке стосується Державної фінансової інспекції. Провести службове розслідування діяльності Державної фінансової інспекції. І безпосередньо його керівника. На час службового розслідування відсторонити керівника", - сказав Яценюк.

За його словами, перевірка повинна пройти за трьома пунктами:

"Перший пункт - необ'єктивність проведення фінансової перевірки концерну "Антонов", де за даними перевірки треба всьому керівництву концерну дати по ордену. Правда, концерн майже на межі банкрутства. Друге - зловживання аудиторів фінансової інспекції під час проведення аудиту великих державних компаній, третє - відсутність дієвого контролю за державним майном і державними коштами, яке повинно було здійснюватися Державною фінансовою інспекцією", - сказав Яценюк

За його словами, перевірка буде здійснюватися два тижні.

"Я думаю, там треба буде приймати, в тому числі, і нове кадрове рішення і готувати сильного і чесної людини, для того, щоб державні компанії і державні кошти контролювалися урядом, а особи винні притягувалися до відповідальності, а не щоб Державна фінансова інспекція була ще однієї державної годувальницею", - сказав прем'єр.

"Будемо чистити всіх. Ні своїх, чужих. Є або особа, яка виконує в цей складний час для країни функції щодо захисту держави, виходу держави з економічної кризи. Або можливо є нові люди зі старими правилами, які будуть зачищені, звільнені і притягнуті до кримінальної відповідальності. Вже зараз звільняємо, змінюємо і залучаємо до кримінальної відповідальності",- заявив Яценюк.

Відзначимо, що зараз головою Держфінінспекції є Микола Гордієнко.

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" поскаржився в Генпрокуратуру на ДФІ через вилучення документів.