ua en ru

Кабмін оцінив збитки від паводку на Закарпатті у понад 182 млн гривень

Кабмін оцінив збитки від паводку на Закарпатті у понад 182 млн гривень Фото: паводок на Закарпатті (facebook.com/DsnsZakarpattya)

Таку суму заплановано виділити з резервного фонду

Збитки від грудневого паводку на Закарпатті Кабінет міністрів України оцінив в понад 182 мільйони гривень. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

"Відшкодування на ліквідацію наслідків паводка, що накрив Закарпаття 15 - 17 грудня минулого року, оцінені Кабінетом міністрів України в 182 мільйони 315 тисяч 920 гривень", - йдеться у повідомленні.

Цю суму заплановано виділити з резервного фонду на відновлення пошкоджених берегоукріплень, аварійно-відновні роботи на автодорогах, мостах, розчистку й регулювання русел річок тощо.

"Усі технічні питання щодо оформлення документації позаду, чекаємо розпорядження Кабміну про виділення коштів. Список об’єктів із розбивкою по районах додається", - зазначив очільник Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Кабмін оцінив збитки від паводку на Закарпатті у понад 182 млн гривеньКабмін оцінив збитки від паводку на Закарпатті у понад 182 млн гривеньКабмін оцінив збитки від паводку на Закарпатті у понад 182 млн гривень

Фото: прес-служба Закарпатської ОДА

Нагадаємо, у грудні 2017 року внаслідок негоди та паводку на Закарпатті частина міста Мукачево залишилася без централізованого водопостачання.

Стихія завдала чималих збитків регіону. Вода підтопила житлові будинки, підвальні приміщення, ділянки автомобільних доріг та сільськогосподарські угіддя.

16 грудня було евакуйовано 146 осіб з 40 житлових будинків. Також був зруйнований бетонний міст через річку Латориця.