ua en ru

Кабмін зазначив неефективність роботи Нацдержслужби

На щотижневій нараді під головуванням прем'єр-міністра України Миколи Азарова розглядалися питання виконання завдань і заходів Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 рр. "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава". Про це повідомляє прес-служба секретаріату Кабміну.

Серед питань порядку денного - звіт голови Національного агентства з питань державної служби В'ячеслава Толкованова про результати діяльності Нацдержслужби у другому півріччі 2012 р. і 2013 р. Було звернуто увагу на зволікання та порушення строків виконання Нацгосслужбой окремих доручень та резолюцій керівництва Кабміну, низький професійний рівень підготовки проектів актів, внесених на розгляд уряду, і незабезпечення в повному обсязі виконання завдань, покладених на цей центральний орган виконавчої влади зі спеціальним статусом з боку його керівництва.

Було прийнято до уваги, що керівництвом Нацдержслужби не вживається дієвих організаційних заходів, які б сприяли підвищенню рівня відповідальності за стан справ та забезпечення виправлення серйозних зауважень, які були висловлені членами уряду під час попереднього звіту.

За підсумками розгляду звіту було попереджено голову Нацдержслужби, що, незважаючи на неодноразові попередження його прем'єром, в разі продовження практики зволікання та порушення строків виконання завдань керівництва Кабміну, низького професійного рівня підготовки проектів актів для розгляду на засіданні уряду, незабезпечення у повному обсязі виконання покладених на Агентство завдань Президента України буде внесено пропозицію про звільнення Толкованова з займаної посади.