ua en ru

Кабмін скасував ввізне мито і ПДВ для авіабудівних підприємств

Кабмін скасував ввізне мито і ПДВ для авіабудівних підприємств Фото: Кабінет міністрів (УНІАН)

Норма буде діяти за умови імпорту підприємствами комплектуючих до 1 січня 2025 року

Кабінет міністрів України скасував ввізне мито і ПДВ для авіабудівних підприємств. Відповідну постанову було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначено, що норма буде діяти за умови імпорту підприємствами комплектуючих до 1 січня 2025 року.

"На наші літаки є попит. Наприклад, за підрахунками експертів галузі, потреба світового ринку в літаках "АН" становить близько 1000 одиниць до 2035 року. Тому ми пропонуємо звільнити кошти літакобудівних підприємств для реінвестування в дослідно-конструкторські роботи і модернізацію технологій", - сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін планує звільнити підприємства літакобудівної галузі від сплати ввізного мита та податку на додану вартість.

Проект такої постанови був розглянутий на засіданні уряду в середу. В обґрунтуванні документа говорилося, що таке рішення передбачає зменшення фінансового навантаження на підприємства літакобудівної галузі і надання додаткових стимулів розвитку однієї з найбільш перспективних галузей вітчизняної промисловості.