ua en ru

Кабмін відклав зміни порядку перетинання КПВВ на Донбасі

Кабмін відклав зміни порядку перетинання КПВВ на Донбасі Ілюстративне фото (dpsu.gov.ua)

Постанову вирішили відкласти на місяць через звернення громадян

Кабінет міністрів України прийняв рішення відкласти постанова про зміну порядку в'їзду-виїзду осіб в окуповані райони Донецької та Луганської області. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства ветеранів і тимчасово окупованих територій.

Як зазначається, з 29 жовтня, згідно з постановою, повинні були змінитися правила перетину контрольно пропускних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) між тимчасово окупованими територіями Донбасу і підконтрольними українській владі - зокрема, для дітей до 14 років. За новими правилами, при перетині лінії розмежування діти повинні були б мати закордонний паспорт.

"Отримавши численні звернення громадян та проаналізувавши ситуацію, Міністерство у справах ветеранів прийняло рішення про необхідність відстрочити вступ в силу цих правил. Тому, за ініціативою Міністерства, під час засідання Кабінету Міністрів було прийнято рішення призупинити набуття чинності постанови на 30 днів, тобто до 28 листопада цього року.", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в липні цього року Кабмін своєю постановою ввів нові підходи до процедури переміщення осіб і товарів на тимчасово окупованих територіях.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що 11 жовтня КПВВ "Станиця Луганська" тимчасово припинив роботу через повідомлення про мінування. Крім цього, надходили повідомлення про замінування інших об'єктів інфраструктури.