ua en ru

Кабмін відкладає приватизацію ОПЗ

Кабмін відкладає приватизацію ОПЗ Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк заявив, що він краще почекає два місяці заради додаткових 200 млн

Кабінет міністрів України відкладає приватизацію Одеського припортового заводу (ОПЗ). Про це сьогодні в ході засідання Кабміну заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не можу допустити заниження вартості цього (ОПЗ, - ред.) об'єкта. Я не можу допустити старих правил гри при приватизації об'єктів державної власності", - заявив Яценюк.

За його словами, приватизацію держоб'єктів повинна відбуватися на відкритому аукціоні і з залученням в процес інвестиційних менеджерів.

"Ми повинні йти до високих стандартів приватизації і залучення цього інвестора. Щоб ФДМ отримав реального інвестора, нам потрібні сильні інвестиційні менеджери і консультанти, які по всьому світу допоможуть нам залучити інвестора і взяти за цей об'єкт не 500 млн дол., як визначена стартова вартість... Коли мова йде про додаткові 200 млн дол. і різницею в два місяці, то я краще два місяці почекаю і отримаю додаткові 200 млн дол.", - заявив він.

Зазначимо, у зв'язку з цим прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив змінити методику оцінки об'єктів приватизації.

Нагадаємо, Фонд держмайна України оцінив Одеський припортовий завод в 500 млн дол.