ua en ru

Кабмін відмовився від введення податку на оборот

Кабінет міністрів України (Кабмін) відмовився від ідеї введення податку на оборот. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко, передає кореспондент РБК-Україна.

Кабінет міністрів України (Кабмін) відмовився від ідеї введення податку на оборот. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив міністр доходів і зборів Олександр Клименко (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Про це зараз говорять, але уряд не буде вводити цей податок", - сказав Клименко.

Міністр також відзначив позитивну реакцію бізнес-середовища щодо можливості перенесення зниження ставок ПДВ і податку на прибуток. За словами Клименка, рішення з цих питань буде прийняте вже незабаром та знайде своє відображення в законі про держбюджет 2014 року.

"Я вважаю, що найближчим часом ми закінчимо всі консультації і вийдемо з рішенням, яке знайде своє відображення в законі про держбюджет на 2014 рік. Але я переконаний, що сьогодні існують передумови і сьогодні сприймається бізнесом питання про відстрочення зниження ставок податку на прибуток і ПДВ", - сказав міністр.

Згідно з Податковим кодексом України, з 1 січня 2014 року маєвідбутися зниження ставки ПДВ з 20% до 17% і податку на прибуток підприємств з 19% до 16%.

Зазначимо, сьогодні Клименко також заявив, що в Україні на сьогоднішній день немає простроченої заборгованості з відшкодування податку на додану вартість. "Простроченої заборгованості з податку на додану вартість немає. Ставимо крапку і забуваємо про неї. Відшкодування ПДВ проводиться у строки, встановлені податковим кодексом, у тому числі і в автоматичному режимі", - сказав Клименко.

Також міністр додав, що на розгляді судів сьогодні перебувають справи з оскарження відшкодування ПДВ на суму від 8 до 10 млрд грн.