ua en ru

Кабмін опублікував текст угоди асоціацію з ЄС

Кабмін опублікував текст угоди асоціацію з ЄС

Кабінет міністрів України опублікував текст проекту угоди про створення угод про асоціацію з ЄС. Про це йдеться в повідомленні на сайті уряду.

"З наближенням до Вільнюського саміту Східного партнерства в суспільстві підвищується інтерес до угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами", - йдеться в повідомленні.

http://www.kmu.gov.ua/control/publish/article?art_id=246581344

В Україні завершуються внутрішньодержавні процедури, пов'язані з підготовкою угоди до підписання.
Згідно з публічною заявою Мін'юсту проект угоди про асоціацію відповідає Конституції України, чинному законодавству та практиці реалізації договірних зобов'язань України.

На рівні Європейського Союзу також відбуваються відповідні погоджувальні процедури, триває лінгвістично-правова перевірка текстів проекту угоди українською мовою і мовами ЄС тощо.

Проект угоди передбачає, що угода про асоціацію буде укладена на необмежений термін, а Україна повинна гарантувати, що призведе все своє законодавство у відповідність з юридичними актами Європейського союзу.

Сторони визнають важливість запровадження безвізового режиму для громадян України у відповідний час після створення умов для добре керованого та безпечного пересування людей.

Найважливішою і найбільшою частиною угоди про асоціацію з ЄС є положення про створення зони вільної торгівлі з Європейським союзом.

Крім того, Україна отримає право запроваджувати мита на імпорт продукції за певних умов, повний перелік яких є у тексті проекту угоди.

Угоду про асоціацію з ЄС та зону вільної торгівлі планується підписати у листопаді 2013 р. на саміті Східного партнерства у Вільнюсі