ua en ru

Кабмін опублікував проект пенсійної реформи

Кабмін опублікував проект пенсійної реформи Фото: Володимир Гройсман

Кабінет міністрів планує підвищити пенсії в 2017 році

Сьогодні, 17 травня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду представив основні положення проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій". Про це повідомляє "Урядовий портал".

Уряд презентує закон в рамках пенсійної реформи. Реформа має запрацювати після ухвалення закону українським парламентом з 1 жовтня 2017 року.

У ході презентації Гройсман відзначив, що завданням Кабінету міністрів був і залишається розвиток національної економіки.

"За рік ми вдвічі збільшили мінімальну заробітну плату, зараз підвищимо пенсії для українських пенсіонерів. Будемо рухатися далі, накопичувати кошти для того, щоб віддавати більше людям. Пенсія не повинна бути милостинею - це має бути гідна плата за те, що людина гідно працювала. Відновлення цієї соціальної справедливості і відміна зрівнялівки, яка абсолютно усіх демотивує", - відзначив глава уряду.

Він додав, що на сьогодні більшість пенсіонерів знаходяться за межею бідності і ця ситуація потребує негайних змін.

"Так, з 12 млн пенсіонерів 8 млн отримує тільки мінімальну пенсію 1312 грн (з травня цього року), яка становить лише близько 50% вартості "споживчого кошику" фактичного прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Середній розмір пенсії по Україні становить 1828 грн (станом на 1 квітня 2017 року)", - сказав прем’єр.

Нагадаємо, сьогодні Гройсман заявив, що цифру для розрахунку пенсій буде підвищено в три рази.