ua en ru

Кабмін визначив рекордно низьку ставку погашення євробондів під гарантії США

Кабмін визначив рекордно низьку ставку погашення євробондів під гарантії США Фото: Кабмін затвердив рекордно низьку ставку погашення євробондів, гарантованих США

Уряд затвердив умови для випуску та розміщення українських ОВДП, гарантованих урядом США

Уряд України доручив міністру фінансів Олександру Данилюку здійснити зовнішнє державне запозичення шляхом випуску облігацій зовнішньої державної позики на суму 1 млрд доларів.Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Термін погашення позики становить 5 років, а ставка погашення - 1,471% - найнижча за всю історію України. Це рішення прийнято у відповідності з Угодою про гарантії запозичення між Україною і Сполученими Штатами Америки, підписаної 3 червня 2016.

Кошти у розмірі 1 млрд доларів, які будуть залучені від випуску облігацій під кредитні гарантії США, будуть використані на фінансування витрат державного бюджету, а саме на соціальні, пенсійні виплати та інші захищені статті видатків державного бюджету.

Мінфін також зазначає, що це гарантійне угода є частиною дво - і багатосторонньої економічної підтримки України, що включає чотирирічну програму МВФ (Механізм розширеного кредитування) і відображає збільшення підтримки економічних реформ українського уряду. Вона покликана підтримати програми економічних реформ України, що підтримується МВФ, США з міжнародного розвитку (USAID) та іншими членами міжнародного співтовариства, а також забезпечити подальший доступ України до ринків капіталу.

Нагадаємо, 22 вересня ввечері Україна отримала прайсинг за еврообондам на 1 млрд доларів.