ua en ru

Уряд визначив порядок підтвердження статусу учасників АТО для неоподаткування військовим збором

Уряд визначив порядок підтвердження статусу учасників АТО для неоподаткування військовим збором Фото: Кабінет міністрів України

Кабмін прийняв відповідну постанову

Кабінет міністрів України визначив порядок підтвердження статусу осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції (АТО), з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором. Уряд прийняв відповідну постанову №1161 30 грудня 2015 р.

Документ дозволить врегулювати питання підтвердження статусу осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором.

Так, уряд встановив, що підтвердження відповідного статусу здійснюється на підставі витягів з наказів керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки або особи, яка його заміщує, першого заступника чи заступника керівника Антитерористичного центру при СБУ про залучення таких осіб до проведення АТО та наказів оперативного штабу з управління АТО про прибуття (вибуття) таких осіб до (із) складу сил і засобів, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції.

Встановлюється, що зазначені документи командири (начальники) військових частин (органів, підрозділів), керівники установ, організацій та підприємств, у складі яких проходять службу чи працюють особи, які беруть безпосередню участь в АТО, подають до відповідної бухгалтерської служби для здійснення розрахунків.

Зазначимо, що, згідно з законодавством, тимчасово, на період безпосередньої участі в АТО, не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення працівників правоохоронних органів, військовослужбовців та працівників Збройних Сил України, Нацгвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки України,МВС, Держспецзв‘язку та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді передбачити створення Сил спеціальних операцій в структурі Збройних сил України.