ua en ru

Кабмін визначив заходи щодо повернення компенсаційних виплат вкладникам Сбєрбанку СРСР

На засіданні Кабінету міністрів України прийнято рішення про організацію окремих заходів щодо повернення компенсаційних виплат за знеціненими заощадженнями, вкладеними в установи Сбєрбанку СРСР, що діяли на території України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Мета відповідного розпорядження полягає у забезпеченні виконання нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Так, для забезпечення повернення населенню України втрачених заощаджень передбачені окремі організаційні заходи, а саме:

- проведення актуалізації даних інформаційно-аналітичної системи "Реєстр вкладників заощаджень громадян";
- організація проведення інформаційних заходів для населення, що спрямовані на підтримку здійснення виплат установами Сбєрбанку;
- проведення зустрічей з представниками підприємств, установ, організацій всіх форм власності з питань надання знижок громадянам України, які отримають компенсаційні виплати, при здійсненні ними безготівкових розрахунків з використанням платіжних карток "Національна картка", емітованих установами Публічного акціонерного товариства "Державний ощадний банк України", за придбані товари, роботи та послуги.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович, виступаючи на засіданні Кабміну України 7 березня, заявив, що Україна з 1 червня і до кінця 2012 р. поверне громадянам вклади Сбєрбанку СРСР. Про це заявив .