ua en ru

Кабмін визначив функції Урядового уповноваженого з питань дерегуляції господарської діяльності

Кабінет міністрів України прийняв постанову щодо функціонування Урядових уповноважених, а також положення про Урядового уповноваженого з питань дерегуляції господарської діяльності. Про це повідомляє прес-служба Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва (Держкомпідприємництва).

Відтепер, Урядовий уповноважений з питань дерегуляції господарської діяльності безпосередньо підпорядковується Першому віце-прем'єр-міністрові України - Міністрові економічного розвитку і торгівлі. Також його посада прирівнюється до посади першого заступника Міністра економічного розвитку та торгівлі.

До компетенції Урядового уповноважено, зокрема, належить:
- участь у виконанні завдань у сфері державної регуляторної політики, ліцензування та дозвільної системи;
- розроблення пропозицій щодо визначення основних напрямків та шляхів реалізації державної політики з питань дерегуляції господарської діяльності;
- забезпечення взаємодії з центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, суб'єктами господарювання щодо реалізації державної політики з питань дерегуляції у сфері господарської діяльності;
- участь у проведені аналізу проектів регуляторних актів тощо.

На виконання своїх повноважень Урядовий уповноважений має право брати участь з правом дорадчого голосу в засіданнях Кабміну.

Нагадаємо, на посаді Урядового уповноваженого з питань дерегуляції господарської діяльності зараз перебуває Михайло Бродський.