ua en ru

Кабмін офіційно створив Національну поліцію України

Кабмін офіційно створив Національну поліцію України Фото: Арсеній Яценюк

Яценюк роздав низку доручень Мінфіну, Мін'юсту і МВС

Кабінет міністрів України прийняв рішення про створення Національної поліції - центрального органу виконавчої влади, який підпорядковується Міністерству внутрішніх справ України. Про це сьогодні на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомили у прес-службі Кабміну.

Як зазначається, Яценюк доручив Міністерству фінансів невідкладно опрацювати зміни до закону про держбюджет-2015 і проект закону про держбюджет на 2016 р. "для забезпечення фінансування реформування правоохоронної системи, і, в першу чергу - створення Національної поліції".

"Кошти, необхідні, щоб українські поліцейські вийшли на вулиці міст і здійснювали патрулювання й охороняли українських громадян, повинні бути забезпечені як у поточному році, так і в наступному. У рамках підготовки закону України "Про державний бюджет на 2016 рік" це повинно бути зроблено", - наголосив Яценюк.

Також прем'єр доручив Міністерству юстиції разом з Міністерством внутрішніх справ провести аналіз чинного кримінального законодавства на предмет необхідності посилення захисту життя і здоров'я українських поліцейських і за необхідності внести до парламенту відповідні зміни до законодавства.

Нагадаємо, 6 серпня в Україні був опублікований закон про національну поліцію.

Після цього Яценюк анонсував початок конкурсу на керівника Нацполіції.