ua en ru

Кабмін схвалив законопроекти для реформи ГФС за рекомендаціями МВФ

Кабмін схвалив законопроекти для реформи ГФС за рекомендаціями МВФ Фото: Кабінет міністрів України

Відповідні законопроекти допоможуть перетворити ГФС з контролюючого органу в сервісну служб

Кабінет міністрів України схвалив законопроекти, які забезпечать реалізацію рекомендацій МВФ у питаннях реформування фіскальної служби. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Наголошується, що з червня 2015 року Мінфін здійснює системну реформу ГФС, яка була погоджена з МВФ і прийнята урядом.

зокрема, передбачається створення єдиного територіального органу ГФС на рівні регіону, якому будуть підпорядковані митниці та податкові інспекції.

"Ще один ухвалений законопроект передбачає спрощення процедури адміністративного оскарження грошових зобов'язань платниками податків за рахунок установки однорівневої системи. Згідно з проектом, єдиним рівнем оскарження буде центральний апарат ГФС України, спростить і прискорить розгляд скарг платників податків", - йдеться в США.


Крім того, було прийнято рішення про збільшення кількості заступників керівників окремих державних органів за функціональним принципом.

Відповідно, згідно з рекомендаціями МВФ і з метою забезпечення інституційних змін діяльності ГФС, було визначено п'ять функціональних напрямів діяльності ГФС, які повинні бути закріплені за відповідною кількістю заступників Голови ГФС.

У повідомленні наголошується, прийняті на засіданні Кабміну законопроекти було відкликано з Верховної Ради у зв'язку зі зміною складу уряду і зараз, після перепогодження урядом, будуть подані на розгляд народних депутатів.

Нагадаємо, 18 квітня в результаті збою в роботі автоматизованої інформаційної системи ГФС втратила понад півмільйона документів з своїх баз.