ua en ru

Кабмін схвалив законопроект щодо спрощення умов ведення будівельного бізнесу

Кабмін схвалив законопроект щодо спрощення умов ведення будівельного бізнесу Фото: Геннадій Зубко

У проект закону включені  положення з дерегуляції будівельної галузі

Кабінет міністрів України схвалив законопроект щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні, у який включені положення з дерегуляції будівельної галузі, розроблені Мінрегіоном спільно з експертами BRDO. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, передає його прес-служба.

Зокрема, в законопроекті передбачені положення щодо освітніх вимог до осіб, які здійснюють складну спеціалізовану діяльність у будівництві. Також в документі передбачені положення щодо спрощення й відкритості порядку одержання даних у сфері цивільного захисту, які має отримувати замовник будівництва; щодо встановлення єдиного порядку присвоєння будівельної адреси об’єкту будівництва тощо.

Нагадаємо, у січні підприємства України (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції) виконали будівельних робіт на суму 3,9 млрд гривень, що на 35% більше аналогічного періоду у минулому році.