ua en ru

Кабмін схвалив законопроект про стимулювання розвитку АПК

Кабмін схвалив законопроект про стимулювання розвитку АПК Фото: Тарас Кутовий

Відповідний закон дозволить ефективніше застосовувати механізми стимулювання розвитку АПК

Кабінет міністрів України підтримав проект Закону України "Про стимулювання розвитку агропромислового комплексу України". Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як зазначається, відповідний закон дозволить ефективніше застосовувати механізми стимулювання розвитку АПК, оскільки всі інструменти підтримки приведено у відповідність до положень, передбачених угодою СОТ про сільське господарство.

"У проекті закону ми визначили головні інструменти стимулювання розвитку агропромислового виробництва. Це - здійснення державних аграрних інтервенцій, фінансова підтримка сільськогосподарського виробництва, створення сприятливих умов для розвитку малих сільськогосподарських товаровиробників", - повідомив міністр агарної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Кутовий також додав, що прозорість та ефективність аграрних інтервенцій забезпечуватиметься за рахунок впровадження відповідного державного моніторингу.

Крім того, він повідомив, що повноваження щодо визначення державного інтервенційного агенту покладається на Кабінет міністрів України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, ЄС збільшив обсяги закупівель української сільгосппродукції.