ua en ru

ЄС збільшив обсяги закупівель української сільгосппродукції

ЄС збільшив обсяги закупівель української сільгосппродукції Фото: ЄС є одним із основних ринків збуту продукції АПК

Частка ЄС у загальному експорті продукції АПК за 9 місяців поточного року склала 28,6%

Країни Європейського Союзу збільшили обсяги закупівель української сільгосппродукції з 2,7 млрд доларів США у січні-вересні 2015 року до 3 млрд доларів в 2016 році. Про це заявив заступник директора Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" з наукової роботи Микола Пугачов, повідомляє прес-служба центру.

Як зазначається, частка ЄС у загальному експорті продукції АПК за 9 місяців поточного року склала 28,6%.

Загалом, за 9 місяців 2016 року обсяги аграрної торгівлі України збільшилися на 2,3%. Основною причиною зростання обсягів аграрної торгівлі України науковець називає збільшення експорту та імпорту з Європейським Союзом.

"Обсяги експорту сільгосппродукції за 9 місяців поточного року збільшилися проти показників 2015 року на 0,1 млрд доларів і становили 10,5 млрд доларів. Основними ринками збуту залишаються три регіони - країни Азії, Африки та ЄС...Сумарно ці три регіони забезпечують близько 90% вартості аграрного експорту України", - йдеться у повідомленні.

Основними імпортерами вітчизняної агропродукції є азійські країни, які за січень-вересень 2016 року закупили українського продовольства на 4,8 млрд доларів. Обсяги експорту до країн Африки склали 1,5 млрд доларів (14,3% від загального експорту).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні за півроку інвестиції в АПК виросли в 1,6 рази.