ua en ru

Кабмін схвалив законопроект про корпоративне управління держбанками

Кабмін схвалив законопроект про корпоративне управління держбанками Фото: Кабмін схвалив законопроект про корпоративне управління держбанками (КМУ)

Проектом передбачено створення наглядових рад з більшістю незалежних членів

Кабінет міністрів схвалив проект Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей управління державними банками". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Кабмін схвалив проект закону про корпоративне управління у державних банках!", - написав міністр.

Кабмін схвалив проект закону про корпоративне управління в державних банках! Передбачено створення наглядових рад, де ...

Опубліковано Олександром Данилюком / Oleksandr Danyliuk 27 вересня 2017 р.

За його словами, законопроектом передбачено створення наглядових рад, де більшість членів є незалежними і відбираються за чіткою прозорою процедурою.

зокрема, згідно з пояснювальною запискою до документа, з 7 членів ради, 5 - незалежні, а 2 - представляють державу (по одному представнику від президента і Кабміну).

Документ містить критерії для відбору членів наглядової ради, а також порядок формування конкурсної комісії, до якої увійдуть 3 представника президента України і 3 представника уряду.

Крім того, законопроектом передбачено нарахування заробітної плати членам наглядових рад держбанків.

Документ також пропонує внести зміни до Кримінального кодексу України, якими передбачається кримінальна відповідальність за незаконне втручання в роботу посадових осіб держбанків.

Нагадаємо, Мінфін пропонує зменшити контроль за держбанками з боку влади.