ua en ru

Кабмін підтримав законопроект про альтернативні джерела енергії

Кабмін підтримав законопроект про альтернативні джерела енергії Фото: засідання Кабінету міністрів України (прес-служба КМУ)

Це зроблено в рамках адаптації національного законодавства до норм Енергетичного співтовариства

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні схвалив законопроект про внесення змін до закону "Про альтернативні джерела енергії" щодо віднесення теплових насосів до обладнання, яке використовує відновлювані джерела енергії. Про це повідомили у прес-службі Мінрегіону.

Відповідно до законопроекту, енергія, що виробляється тепловими насосами, відноситься до енергії з відновлюваних джерел за умови, що тепловий насос виробив енергії більше, ніж спожив.

Проект закону, у разі його прийняття Верховною Радою, приведе у відповідність з Директивою 2009/28/ЄС визначення поняття "альтернативні джерела", до якого додаються гідротермальна і аеротермальна енергії.

Як наголошується, таким чином Україна виконає взяті на себе зобов'язання щодо адаптації національного законодавства до законодавства Енергетичного співтовариства.

"Внесення змін до цього закону зменшить залежність від імпортних енергоносіїв та підвищить енергетичну безпеку України. Збільшення частки енергії, виробленої з відновлюваних джерел, зменшить шкідливі викиди до навколишнього середовища і поліпшить екологічний стан у країні", - йдеться в повідомленні.

Даний законопроект розроблений Мінрегіоном разом з Держенергоефективності на виконання пункту 285 плану заходів щодо виконання програми діяльності Кабінету міністрів України та Стратегії сталого розвитку "Україна-2020" у 2015 році, затвердженого розпорядженням Кабміну від 4 березня 2015 року №213-р.

Як повідомлялося, Україна приєднається до статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії.