ua en ru

Україна приєднається до статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії

Україна приєднається до статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії Фото: Геннадій Зубко

Україна отримає доступ до інформації щодо використання відновлюваних джерел енергії

Кабінет міністрів України ініціював приєднання України до статуту Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії (IRENA). Відповідний проект розпорядження, розроблений Держенергоефективності, був ухвалений на засіданні уряду сьогодні, 20 січня 2016 року, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

"Участь України в IRENA дозволить подавати заявки до абудабійського фонду розвитку (АDFD) щодо отримання пільгових кредитів. В разі приєднання до статуту, Україна отримає доступ до інформації щодо використання відновлюваних джерел енергії, результатів новітніх досліджень та передового досвіду", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Україна також отримуватиме всю наявну у IRENA інформацію та доступ до прогресивних механізмів фінансування розвитку відновлюваної енергетики.

"Участь України в IRENA дозволить отримувати практичні поради експертів щодо покращення нормативно-правової бази у сфері відновлюваної енергетики та ефективно співпрацювати з розвинутими державами задля розвитку цієї галузі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мінрегіон планує до березня розробити стратегію розвитку України.