ua en ru

Кабмін схвалив посилення комунікацій місцевої влади з громадянським суспільством

Кабмін схвалив посилення комунікацій місцевої влади з громадянським суспільством Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Сьогодні Кабінет міністрів України схвалив законопроект

Кабінет міністрів України сьогодні, 15 листопада, схвалив законопроект, який посилює комунікацію органів місцевого самоврядування з громадянським суспільством. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко, передає "Урядовий портал".

"Документ дасть можливість посилити взаємодію органів місцевого самоврядування з громадянським суспільством і визначити той перелік питань, який буде працювати в комунікаціях. Також вводяться принципи прозорості і громадського контролю в діяльності органів місцевого самоврядування", - зазначив Зубко.

За словами міністра, законопроект регламентує питання участі членів територіальних громад у здійсненні місцевого самоврядування, а також питання взаємовідносин посадових осіб самоврядування з інститутами громадянського суспільства.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко під час виступу на Дні діалогу з парламентом заявив, що облік у державному бюджеті на 2018 рік інтересів місцевого самоврядування є надзвичайно важливим.