ua en ru

Кабмін схвалив стратегію розвитку МВС до 2020 року

Кабмін схвалив стратегію розвитку МВС до 2020 року Фото: Кабмін (РБК-Україна)

За словами Авакова, значна частина положень, які були закладені в документі від 2014 року вже виконана

Кабінет міністрів України сьогодні, 15 листопада 2017 року, схвалив стратегію розвитку Міністерства внутрішніх справ України до 2020 року, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук, стратегія є вектором розвитку всіх органів системи МВС як невід'ємної системи сектора національної безпеки і оборони України.

"Це створення безпечного середовища, протидія злочинності, дотримання і забезпечення прав людини, ефективне інтегроване управління кордонами і збалансована міграційна політика, якість та доступність державних послуг, ефективне управління, прозорість і підзвітність, і, звичайно, розвиток кадрового потенціалу та захист наших працівників", - сказала вона.

Як повідомляє прес-служба МВС в Facebook, стратегія пройшла процес відкритого, публічного обговорення.

"Жителі всіх регіонів України мали можливість внести свої пропозиції щодо подальшого процесу реформування системи МВС", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, представники МВС та зарубіжні експерти працювали над текстом документа протягом півроку.

За словами глави МВС Арсена Авакова, значна частина положень, які були закладені в документі від 2014 року, вже виконана.

"Стратегія-2020 року - логічне продовження розпочатих змін. Визначені напрямки сприятимуть підвищенню ролі правоохоронних органів в суспільстві, зміцненню контактів з населенням, впровадженню нових підходів і поглядів на нашу роботу з пріоритетами на сервісні функції", - заявив Аваков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів України на засіданні сьогодні, 15 листопада 2017 року, розгляне внесення змін до Правил дорожнього руху (ПДР).