ua en ru

Уряд схвалив стратегію розвитку Держприкордонслужби

Уряд схвалив стратегію розвитку Держприкордонслужби Фото: Кабмін

Про це свідчить відповідне розпорядження Кабміну

Кабінет міністрів України схвалив стратегію розвитку Державної прикордонної служби. Про це свідчить відповідне розпорядження № 1189-р від 23 листопада, опубліковане на урядовому порталі.

"Схвалити Стратегію розвитку Державної прикордонної служби, що додається. Адміністрації Державної прикордонної служби подавати щороку до 10 лютого наступного звітного періоду Кабінетові Міністрів України звіт про хід виконання схваленої цим розпорядженням Стратегії", - сказано в документі.

Так, відповідно до додатку, серед основних завдань стратегії - створення системи інтегрованого управління безпекою державного кордону; формування та забезпечення розвитку підрозділів швидкого реагування; забезпечення розвитку Морської охорони Держприкордонслужби, модернізація та оновлення її корабельно-катерного складу; підвищення ефективності системи запобігання та протидії корупції тощо.

Зокрема, посилення системи безпеки держкордону планується здійснити шляхом: розроблення та впровадження нових технологій охорони державного кордону; визначення ефективної функціональної структури підрозділів охорони держкордону з урахуванням реальної та прогнозованої обстановки на держкордоні; організації та проведення міжвідомчих і міжнародних прикордонних операцій з урахуванням європейських стандартів; залучення громадських організацій до охорони державного кордону.

Підкреслюється, що джерелами фінансування реалізації стратегії є кошти державного бюджету, міжнародна технічна допомога та інші джерела, не заборонені законодавством.

Реалізація ж стратегії здійснюватиметься шляхом виконання актів законодавства, а також розроблення нових актів, необхідних для розвитку Держприкордонслужби, та проведення моніторингу стану її розвитку.

Нагадаємо, Кабмін пропонує дозволити підрозділам забезпечення внутрішньої і власної безпеки Державної прикордонної служби України займатися контррозвідувальною діяльністю.