ua en ru

Уряд пропонує Раді дозволити прикордонникам займатися контррозвідкою

Уряд пропонує Раді дозволити прикордонникам займатися контррозвідкою Фото: Верховна Рада України

СБУ підтримує цю ініціативу

Кабінет міністрів України пропонує дозволити підрозділам забезпечення внутрішньої і власної безпеки Державної прикордонної служби України займатися контррозвідувальною діяльністю. Відповідний проект закону №3483 був зареєстрований в Раді 16 листопада.

Так, у пояснювальній записці зазначається, що посилити позиції України на кордоні можна, у тому числі за рахунок залучення до контррозвідувальної роботи (за погодження та координації Служби безпеки України) підрозділів забезпечення внутрішньої безпеки Держприкордонслужби.

"Зазначені заходи дадуть змогу органам Служби безпеки України перерозподілити свої сили на пріоритетних напрямах діяльності та отримувати від підрозділів забезпечення внутрішньої безпеки Державної прикордонної служби України первинні результати контррозвідувального пошуку для аналізу, документування та подальшої їх реалізації", - сказано в записці.

СБУ підтримала зазначену ініціативу.

Нагадаємо, у липні президент України Петро Порошенко призначив Віталія Найду начальником департаменту контррозвідки Служби безпеки України.