ua en ru

Кабмін схвалив розширення сфер підтримки експорту в законі про ЕКА

Кабмін схвалив розширення сфер підтримки експорту в законі про ЕКА Фото: засідання Кабміну kmu.gov.ua)

Уряд схвалив зміни до законів щодо Експортно-кредитного агентства

Кабінет міністрів України схвалив розширення сфер підтримки українського експорту в законі про Експортно-кредитне агентство (ЕКА). Відповідне рішення є в розпорядженні РБК-Україна.

Зокрема, уряд підтримав проект про зміни до законів щодо забезпечення роботи Експортно-кредитного агентства. Документ передбачає створення умов для захисту українських експортерів від ризиків неплатежів та фінансових втрат, підвищення конкурентоспроможності українських виробників на світових ринках.

"Ці зміни покращать можливості для наших експортерів і, зокрема, розширять перелік українських товарів з високою доданою вартістю, яка отримає додатковий захист від фінансових ризиків. Це підтримка переходу експорту з сировинного типу до експорту високотехнологічної продукції", - наголосив на засіданні уряду перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Законопроект також передбачає розширення сфер підтримки експорту, узгодження принципів корпоративного управління з чинним законодавством, приведення термінів у відповідності з Директивою ЄС 98/29, відмову від кредитів з держбюджету як неефективного інструменту.

Крім того, в документі уточнили низку норм закону з метою усунення різночитань, терміни створення ЕКА, передбачили приєднання до рамкової домовленості та робочої групи ОЕСР у відповідності з міжнародною практикою.

Фото: проект закону щодо Експортно-кредитного агентства

Нагадаємо, в лютому повідомлялося, що Кабмін запускає створення Експортно-кредитне агентство.