ua en ru

Кабмін схвалив програму реформування та розвитку ОПК до 2017 р

Кабмін схвалив концепцію Державної цільової програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу на період до 2017 р.

Кабмін схвалив концепцію Державної цільової програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу на період до 2017 р. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов, повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

За його словами, програма реформування та розвитку ОПК на період до 2017 р. дозволить забезпечити Збройні сили України сучасними зразками озброєння та військової техніки.

"Реалізація програми окрім забезпечення Збройних сил України сучасними зразками озброєння та військової техніки дасть можливість підвищити експортний потенціал оборонно-промислового комплексу", - підкреслив Прасолов.

Зокрема він повідомив, про створення автоматизованої системи аналізу та управління ОПК.

У програмі також передбачені заходи спрямовані на активізацію наукових досліджень в оборонній сфері. Мова йде про проведення науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт для розробки новітніх технологій і матеріалів та впровадження їх у виробництво.

"Документом передбачена реалізація проектів реструктуризації підприємств ОПК для приведення їх технологічних та виробничих можливостей до сучасного рівня. Концепція створить умови діяльності оборонно-промислового комплексу шляхом втілення інноваційних рішень та залучення інвестицій у оборонну сферу", - наголосив Прасолов.

Також міністр повідомив, що концепцією, протягом терміну виконання програми, передбачено залучення коштів в сумі понад 10,5 млрд грн, з яких 2,9 млрд грн - з державного бюджету.