ua en ru

Кабмін схвалив проекти трьох документів для підписання з РФ

Кабінет міністрів України схвалив проекти трьох документів для підписання з Росією. Тексти відповідних рішень опубліковані прес-службою Кабміну.
У тому числі схвалений проект міжурядової угоди про міжрегіональне і прикордонне співробітництво, говориться в розпорядженні Кабміну від 20 жовтня 2010 р. №2014-р. Його планується підписати 27 жовтня 2010 р. під час проведення сьомого засідання комітету з питань економічного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії. З української сторони повноваження підписати документ надані міністру регіонального розвитку і будівництва Володимиру Яцубі. Укладення угоди, як очікується, сприятиме розвитку торговельно-економічного, науково-технічного, соціального, культурного, гуманітарного співробітництва між регіонами України і Російської Федерації.
Уряд України також схвалив проект міжурядової угоди про співробітництво в галузі суднобудування, йдеться у розпорядженні Кабміну від 20 жовтня 2010 р. №2025-р. Документ також планується підписати 27 жовтня. Від України це зробить міністр промислової політики Дмитро Колесников.
Кабмін також уповноважив Д.Колесникова підписати протокол про внесення змін і доповнень до міжурядової угоди про співробітництво у сфері розробки, виробництва, поставок і експлуатації авіаційної техніки від 20 серпня 1997 р. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну від 20 жовтня 2010 р. №2023-р. Як повідомили в Мінпромполітики, мова йде про перелік продукції, що використовується при коопераційному виробництві техніки. Однак документ не встигнуть підписати 27 жовтня через незавершеність внутрішньодержавних процедур в Росії.
У той же час державний авіабудівний концерн "Антонов" і ВАТ "Об'єднана авіабудівна корпорація" підпишуть угоди учасників - один з документів, необхідний для створення спільного підприємства "ОАК-Антонов". 25 жовтня уряд України вніс зміни до статуту концерну і дозволило йому брати участь в господарських товариствах за окремим рішенням Кабінету міністрів за умови узгодження статутних документів Мінпромполітики та Фондом державного майна. Це дає можливість формувати СП з російською ОАК.