ua en ru

Кабмін схвалив законопроект про посилення держконтролю за обігом неїстівних продуктів тваринного походження

Кабінет міністрів розглянув проект закону, згідно з яким пропонується посилити державний контроль за обігом продуктів тваринного походження, не призначених для споживання людиною. Про це повідомляє прес -служба Кабміну.

Законопроект повинен забезпечувати відповідність вітчизняного законодавства у сфері поводження з відходами тваринного походження вимогам міжнародного законодавства. Основною його метою є проведення комплексу взаємопов'язаних заходів щодо поводження з побічними продуктами тваринного походження. Ним визначено також і основні вимоги щодо зменшення ризиків для здоров'я людей і тварин, які можуть виникнути через побічних продуктів тваринного походження на різних етапах їх обробки.

Таким чином, прийняття закону сприятиме створенню ефективної системи поводження з побічними продуктами тваринного походження в Україні. У країні посилиться контроль над цими продуктами. Зокрема, він забезпечить недопущення поширення багатьох збудників інфекційних захворювань людини і тварин. Крім того, документ визначає обов'язки і права операторів ринку у сфері поводження з побічними продуктами тваринного походження.